GYIK – Varga klíma

Fűtés és légkondicionálás

H-Sz: 07:00 - 17:00

24 órás segélyszolgálat

Jótállás

Regisztrálja a jótállást

Hívjon most: 06-70-425-02-42

Pest megye és vonzáskörzete

GYIK

Gyakran feltett kérdések

Ha kérdése van. Válaszokat adunk!

HVAC rövid a fűtés, a szellőzés és a légkondicionálás területén. A HVAC-t leggyakrabban a légcsatorna-munka, a légszűrők, a párásító vezérlők és a regiszterek teljes fűtési és hűtési rendszerének ábrázolására használják.

A HVAC karbantartási szempontjainak legfontosabb része a korlátlan légáramlások fenntartása. A por, a szennyeződés és a törmelék HVAC rendszer legrosszabb ellenségei. Legyen szó akár beltéri, akár kültéri egységről, minden szűrőt tisztán kell tartani, és a hőcserélőket és a tekercseket korlátozásoktól mentesen kell tartani.

Javasoljuk, hogy a fűtési és hűtési rendszerét évente kétszer ellenőrizze és karbantartja; ideális esetben egy tavaszi és őszi tune-up. Azt is javasoljuk, hogy a szűrő típusától függően rendszeresen változtassa meg a szűrőt. Ez önmagában is kiküszöbölheti a leggyakoribb problémákat, amelyek rögzítésre szorulnak, és jelentősen csökkenthetik a komoly bontás valószínűségét.

Helyezze el a készülék külső felületén lévő címkét a gyártási dátumra. Ha a berendezés kevesebb, mint öt éves, akkor lehet, hogy garanciája van, de lehet, hogy nem a modellen alapul. A garanciális feltételek a gyártó és a telepítő vállalat által megváltoznak. A Varga klíma garanciális állapotát a garanciális formanyomtatványon keresztül tudja ellenőrizni.

A rendszeres szűrőcsere segíti a fűtési és hűtési rendszer működését csúcsszinteken és javítja a beltéri levegő minőségét. Fontos, hogy a szűrőket rendszeresen változtassuk meg, hogy biztosítsuk a megfelelő légáramlást, és tartsuk meg az otthont a portól, allergénektől és baktériumoktól. A szűrő típusától függően heti vagy havi szűrőcserét igényelhet. Az AirPro szakértői szerviz- vagy szerelő szakembere ajánlja az ideális szűrőket és a csere menetrendeket a készülék (ek) re.

Igen. A hangos fűtési és hűtési berendezések hozzájárulnak a hangszennyezéshez. Bár az alacsonyabb hangszintekhez nincsenek pénzügyi megtakarítások, a hűtőrendszer hangminősége jelentős hatással lehet az otthoni kényelemre és élvezetre. A légkondicionáló vagy a hőszivattyú hangereje számos tényezőtől függ, például az egység korától és gyártmányától, valamint arról, hogy a kompresszor szigetelt-e vagy sem, hozzájárulhat a zajszinthez.

Furcsa zajokat csinál? Megfelelően hűti-e otthon az otthoni területeket? Hosszabb ideig tartott, hogy lehűljön vagy felmelegedjen? A közüzemi számlák nyilvánvaló ok nélkül emelkedtek? Ezek közül bármelyik olyan jel, hogy problémát okozhat a szervizelés. A legtöbb esetben, annál hosszabb ideig késik, annál rosszabb lesz az alapjául szolgáló problémák. Ezért győződjön meg róla, hogy kapcsolatba lép a Varga klíma szolgáltatással, hogy ellenőrizze a rendszerét, amikor észrevesz valamit a szokásos módon.

A nagyobb nem mindig jobb; teljesítményét és hatékonyságát. A csere-rendszer megvásárlása előtt mindig győződjön meg arról, hogy a rendszer megfelelően van méretezve, hogy megfeleljen az Ön igényeinek és költségvetésének. A Varga klíma alaposan meg fogja vizsgálni otthoni és kényelmi követelményeit, hogy meghatározza a megfelelő méretet, és készítse el a megfelelő ajánlást.

Néhány gyors tipp::

  • Tisztítsa meg és cserélje ki a szűrőket gyakran
  • A rendszer melegebbé és hűvösebbé válik, ha a ventilátor be van kapcsolva. A ventilátor állandó levegőmozgást biztosít az egész házban, és lehetővé teszi a jobb szűrést.
  • A szélsőséges napsugárzásnak kitett ablakokhoz árnyékokat, redőnyöket, redőnyöket vagy képernyőket telepíthet, hogy a helyiség hőmérséklete mérsékelt szinten maradjon.

Lehet, hogy megpróbálta fedezni a beltéri szagokat a légfrissítők vagy a gyertyák világításával. Sajnos ezek a taktikák csak elfedik a szagokat, nem szabadulnak meg tőlük. Ezek a jogorvoslatok valójában negatívan befolyásolhatják a beltéri levegőminőséget olyan vegyi anyagokból, amelyek allergiás reakciókat vagy szemirritációt okoznak a lakástulajdonosok számára.

A baktériumok, a poratkák, az állati borotválkozás, a macska nyál és a penész is lehet az otthoni szag problémája. A levegő tisztításának egyik módja az otthoni germicid (UV) fények integrálása, ami segít a szagok elpusztításában, és gátolja a biológiai szennyeződések, a HVAC rendszer sterilizáló felületének növekedését. Megtisztítják a levegőt, megakadályozzák a szennyeződések növekedését. Az UV lámpák az otthoni kényelmi rendszerrel együtt működnek.

Néha a rossz szellőzés hozzájárul a kellemetlen szagokhoz. A falak ablakaiban a nedves páralecsapódás és a stagnált levegő a rossz szellőzés jelei. A szakképzett szakemberek szakembere megvizsgálhatja az otthoni kényelmi rendszert, hogy meghatározza, hogy ez egy olyan probléma, amelyet meg kell oldani. A technikus tájékoztathatja Önt arról is, hogy hogyan oldja meg a szellőztetőrendszer azon képességét, hogy helyesen keringesse és szellőzi a beltéri levegőt.

Évtizedes tanulmányok szerint a beltéri levegőszennyező anyagok expozíciója 100-szor nagyobb lehet, mint a szabadban. A gyakori porolás és porszívózás segíthet csökkenteni az otthonában jelenlévő por- és poratkát. Azonban nem minden légszennyező részecske kiküszöbölhető. A szűrőberendezések segíthetnek eltávolítani a részecskéket, amelyek túl kicsi ahhoz, hogy vákuumot kapjanak. Egyes szűrőberendezések közé tartoznak az UV-fényegységek, a légszűrők, az energia-visszanyerő ventilátorok (ERV-k), a hővisszanyerő szellőztetők (HRV) és az elektronikus légtisztítók. A szakértőnktől származó házi egészségügyi jelentéskártya tájékoztatást nyújt arról, hogy mely beltéri levegő-javító eszközök megfelelőek az Ön számára. Ahhoz, hogy megkapja a  személyes levegőminőségi konzultációkat, hívja a Varga klíma szakembereit

06-70-425-02-42